Η εταιρεία μας

Η εταιρεία Athos

Ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 2006 από τον Στέλιο Χούτα και τον Γιώργο Μαρδά και λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 8.000 m2 με έδρα την Ορμύλια.


Πρόκειται για την μεγαλύτερη περιοχή της Ελλάδας όπου καλλιεργείται η ποικιλία της ελιάς Χαλκιδικής, εξασφαλίζοντας έτσι την άμεση προμήθεια άριστης ποιότητας προϊόντος κατευθείαν από τους αγρότες παραγωγούς.

Με το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης παραγωγής, η εταιρία εισήλθε δυναμικά στον τομέα της επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας με αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα της βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής. Η Athos Olive διαθέτει μεγάλη δυνατότητα επεξεργασίας αρκετών τόνων χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Η διαδικασία επεξεργασίας γίνεται πάντα με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον.

 

Για την παραγωγή των προϊόντων της, η Athos Olive διαθέτει σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 8.000m2 στην περιοχή της Ορμύλιας Χαλκιδικής, όπου πραγματοποιείται το σύνολο των διαδικασιών διαλογής, επεξεργασίας, παρασκευής, συσκευασίας και τυποποίησης των καρπών της βρώσιμης ελιάς, κάτω από τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας.

 

Η Athos Olive διαθέτει Certificate of Conformity BRC.

Ελιά, ένα δώρο της φύσης

Καλλιεργείται εδώ και αιώνες εξασφαλίζοντας σωστή διατροφή και καλή υγεία. Ο δεσμός της ελιάς με τη Χαλκιδική ξεκίνησε από τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους.

 

Η ελαιοκαλλιέργεια στην Χαλκιδική σήμερα έχει έκταση 310.000 στρέμματα με 5 εκατ. δένδρα, δηλαδή το 1/3 της καλλιεργούμενης έκτασης του Νομού.

 

Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής προέρχονται αποκλειστικά από την ποικιλία «Χαλκιδικής». Χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέγεθος καρπού με μεγάλη αναλογία σάρκας προς πυρήνα, λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα, λεπτό φρουτώδες άρωμα και γεύση ελαφρώς πικάντικη.

 

Έχουν ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής, ανάλογο του τρόπου διάθεσης (ολόκληρες, εκπυρηνωμένες, γεμιστές και τσακιστές), ενώ είναι προϊόν Π.Ο.Π. από το 2012.

Ελαιόδεντρο
Δέντρο πολύτιμο
και αγαπημένο των Ελλήνων

Tο ευλογημένο αυτό δέντρο, λατρεύει το ήπιο μεσογειακό κλίμα και καλλιεργείται στον Eλλαδικό χώρο τουλάχιστον από την 2η χιλιετία π.X. και έχει συνδεθεί με την καθημερινότητά τους και την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία.

 

Η ελιά αποτελούσε πάντα το σύμβολο της ειρήνης και της ευφορίας, και γι’ αυτό και οι Ολυμπιονίκες στεφανώνονταν με ένα στεφάνι ελιάς.

 

Η Χαλκιδική, παρόλο που είναι διάσημη για τον ήλιο και τις παραλίες της, είναι περιοχή με μεγάλη δασική κάλυψη, έχει ανεπτυγμένη γεωργία με μεγάλες εκτάσεις από ελαιώνες που λόγω του ξηρού κλίματος, μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα, παράγει εξαιρετικές ελιές και λάδι.

Ευχαριστημένοι πελάτες
0 +
Πιστοποιητικά ποιότητας
0 +
Τύποι Ελιάς
0 +
Εξαγωγές σε νέες χώρες
0 +

Copyright @2024  All Right Reserved – Designed and Developed by Meteology Team

#

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα

Privacy & Cookies Policy